هر آنچه در مورد کلاچ برقی باید بدانید.
گیربکس یا جعبه دنده
گیربکس یا جعبه دنده یکی از اجزای اصلی ماشین است و حتی اهمیتی برابر با موتور دارد. این سیستم دارای ۴ یا ۵ دنده برای حرکت رو به جلو و معمولاً یک دنده برای حرکت به عقب و موقعیت بی طرف است. وظیفه گیربکس خودرو انقال دور موتور با نسبتهای گوناگون و رساندن آن به خطوط انتقال و میل گاردان در خودروهای دیفرانسیل عقب یا مستقیماً به دیفرانسیل در خودروهای دیفرانسیل جلو میباشد. جعبه دندهها به دو دسته گیربکس دستی و گیربکس اتوماتیک تقسیم میشوند.
گیربکس مکانیزم خاصی دارد که به وسیله آن میزان مشخصی از دور موتور را با استفاده از چرخدندههای مختلف و سرعتهای متفاوت، به همه چرخهای وسیله نقلیه منتقل میکند. در نتیجه با این کار میتواند نیرو و سرعت وسیله نقلیه را کنترل کند.
رانندگی با کلاچ دستی یا اتومات
برای کسانی که به خودرو و رانندگی علاقه دارند کلاچ گرفتن و و تعویض دنده قسمتی از لذت رانندگی محسوب میشود. اما این احساس خوشایند زمانی که در ترافیک سنگین قرار میگیرند و یا به مدت طولانی رانندگی میکنند و مدام باید کلاچ را فشار دهند به احساس خستگی و حتی کمر درد و یا زانو درد تبدیل میشود. با این حال افرادی که به صورت روزمره مجبور به رانندگی در فواصل طولانی و یا در ترافیکهای سنگین هستند، همواره آرزوی خلاص شدن از کلاچ و کلاچ گرفتن را دارند!
چطور از شر کلاچ گرفتن راحت شوید؟
برای خلاص شدن از کلاچ و کلاچ گرفتن شاید دو راه حل وجود داشته باشد.
اولین و راحتترین راه حل استفاده از خودروهای با گیربکس اتوماتیک است که راه حل بسیار پر هزینه و گران قیمت میباشد. چون اولا خودروهایی که دارای گیربکس اتوماتیک هستند، گران قیمت میباشند. گیربکس اتوماتیک نسبت به گیربکس دستی بسیار هزینهبر بوده و دارای هزینه تعمیر و نگهداری چند برابری نسبت به گیربکس دستی است.
راه حل دوم که کمتر از یک پنجم گیربکس اتوماتیک هزینه دارد، نصب یک قطعه کمی روی خودروست. این کلاچ تقریبا بر روی هر خودرویی قابل نصب است و کلاچ برقی نام دارد.
برای آشنایی با این مبحث (کلاچ اتوماتیک یا کلاچ برقی ) بر روی ادامه مطالب کلیک کنید.
جهت اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
انواع چرخ دنده و طرز کار آن ها
انواع گیربکس خودرو و بررسی مزایا و معایب انواع سیستم های انتقال نیرو
خرابی مربوط به سیستم انتقال نیرو ( گیربکس ، کلاچ ، جعبه دنده ، دیفرانسیل و پلوس)
پیاده کردن اجزای جعبه دنده عقب محرک و عیب یابی
دستورالعمل بستن اجزای جعبه دنده
هر آنچه در مورد کلاچ برقی باید بدانید.